Drasztikus eset a Tátrában: egy kutya egyedül utazott az ülőszékes felvonón!

Drasztikus eset a Tátrában: egy kutya egyedül utazott az ülőszékes felvonón!

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2024/08/23
Egy ártatlan kutya az életével fizetett az emberi felelőtlenségéért és ostobaságáért
Hirdetés

Július 27-én, szombaton, a délutáni órákban a Szymoszkowa-réten közlekedő ülőszékes felvonón lefelé tartó turisták egy több kutyával utazó kutyatartó meggondolatlan viselkedésének lettek szemtanúi, amely az egyik kutya számára tragikusan végződött. A szemtanúk arra lettek figyelmesek, hogy az egyik felfelé tartó széken egyedül utazik egy láthatóan ijedt kutya, aki egy ponton nagy magasságból (kb. 4-5 méter) kiugrott a székből. A szemtanúk szerint a gazdi a következő székben utazott, másik két másik kíséretében. A magányosan utazó kutya által használt ülőszékben a kutya semmilyen módon nem volt rögzítve. Az esetet jelentették a zakopanei rendőrségnek, amely az állatvédelmi törvény megsértése folytat vizsgálatot.

Drasztikus eset a Tátrában: egy kutya egyedül utazott az ülőszékes felvonón!-1
No comment...
Drasztikus eset a Tátrában: egy kutya egyedül utazott az ülőszékes felvonón!-1
Forrás: Pawel Wojtala

Az esemény egyik szemtanújának felvétele itt látható! A felvétel készítője ezt írta a Facebookon közzétett bejegyzése mellé: „Valami vadember egyedül ültette be a kutyát a Szymoszkowa-rétről felfelé vezető felvonóba. Az ijedt kutya kiugrott a székből. A felvételen az is látható, hogy a gazdi a következő széken utazik másik két kutyával. A mérhetetlen emberi butaság és egy kutya tragédiája”

A gazda és a felvonó személyzete is felelős

A „Tatromaniak” Facebook-oldalon az eset kapcsán arról is olvashatunk, hogy a Szymoszkowa síterepen kutyák csak emberi kísérettel, pórázon tartva és szájkosárral tartózkodhatnak, a felvonón történő szállításuk viszont még ebben a formában is tilos! „A meggondolatlan gazdán kívül a felvonó ugyancsak meggondolatlan személyzetének a felelőssége is felmerül, akik hagyták, hogy ez a helyzet bekövetkezzen”.
A kutyus állapota a libegőről leugrás után eleinte nem volt ismert, de ahogy az oldal adminjai a kommentekben írták, ebből a magasságból történő zuhanást követően nem sok esélye volt a túlélésre. Ráadásul miután a kutya leugrott a felvonóról, a videón borzalmas jajgatás hallható. Mint kiderült, a kutyus sajnos nem élte túl a felvonóból történő kiugrást…

Nem csitulnak az indulatok

A lengyel közösségi oldalakon nehezen csitulnak a kutya halálával kapcsolatos indulatok. Időközben az ügyészség megszüntette a nyomozást, ami ellen a Halastóhoz (Morskie Oko) közlekedő lovakkal kapcsolatos vitáiról híressé vált Viva Alapítvány panasszal élt. A szervezet a Facebookon közzétett bejegyzésében az állat gazdájának abszolút felelőtlen magatartására hívja fel a figyelmet, amely ehhez a helyzethez vezetett. A gazda viselkedését a következő szavakkal kommentálták: „Úgy gondoljuk, hogy minden felnőtt állattartónak, aki ismeri a logika alapelveit és bármilyen élettapasztalattal rendelkezik, tisztában kell lennie azzal, hogy egy kutya elhelyezése egy ilyen felvonóba önmagában éppen ilyen helyzethez vezethet!”
Forrás: https://www.cas.sk; https://portaltatrzanski.pl; https://portaltatrzanski.pl

Hirdetés
Hirdetés